‘Brouwerrock is een muzikaal standbeeld voor Ingrid’

WAALWIJK - Ingrid de Brouwer hoorde bij het interieur van De Tavenu. De jeugdwerkster (53) overleed vorig jaar oktober.
Als eerbetoon is er zaterdag BrouwerRock.
door: Marcel Donks 13-06-19, 11:38 Bron: BD

Beste Fans / Vrienden / PD Family,

Jullie hebben vast al wel gemerkt dat ik de afgelopen 5 maanden niet meer on stage te vinden was ivm gezondheidsproblemen.
Daar zit gelukkig al wel wat vooruitgang in, maar heb ik helaas moeten besluiten te stoppen met de band. Dit omdat de vele optredens en drukte met de band mij teveel is en blijft. Andere prioriteiten stellen.....

Brabants Dagblad

door: 13-10-18,

  https://www.graspop.be/nl/bands/present-danger/

Present Danger is destined as a professional Metal rockband and as a Metallica tributeband to become the greatest of all the Benelux bands. In 2014 the band did a short tour in the USA (California / Nevada, 2015 the band play at Graspop Metal Meeting Dessel, 2017 they did support the show for Five Finger Death Punch and play at the Fo Festiv in Martigny (Switzerland). and recently at the Henin Rock festival (France)

Back to articles

 

 

Present Danger werkt gestaag aan internationaal succes

Door Marcel Donks

WAALWIJK - ’Gewoon aan de weg blijven timmeren’, dat is het credo van metalband Present Danger uit Kaatsheuvel. De band lijkt na ruim twintig jaar ook succesvol te worden in het buitenland. Maar ’thuis’ wordt niet vergeten: aanstaande zaterdag speelt Present Danger voor eigen publiek in Tavenu in Waalwijk.

door: Marcel Donks
WAALWIJK/ KAATSHEUVEL - 'Gewoon aan de weg blijven timmeren', dat is het credo van metalband Present Danger uit Kaatsheuvel. De band lijkt na ruim twintig jaar ook succesvol te worden in het buitenland. Maar 'thuis' wordt niet vergeten: aanstaande zaterdag speelt Present Danger voor eigen publiek in Tavenu in Waalwijk.

Zaterdag 30 juni 2018 Tributefestival SPA Het Heroes Spa Tribute Festival is in de loop van de tijd een van de grootste Europese tributefestivals geworden, met in 3 dagen meer dan 30.000 mensen. Na een stopzetting van voormalige organisatoren begin 2017, nam het PLG-team de stap om het festival nieuw leven in te blazen.

De 10-jarige jubileumeditie trok 25.000 mensen aan gedurende 3 dagen. Succes is terug!


HENIN ROCK FESTIVAL PASS 1 JOUR Samedi 3 février 2018 :

Metallica by Present Danger

TERUGBLIK TRIBUTEFESTIVAL (4)
We kijken dit weekend nog een keer terug op de geslaagde eerste editie van SilverDome Legends of Rock Tribute Festival. Lees hieronder het Zaterdagverslag van Maxazine:

KAATSHEUVEL - Een optreden van metalband Five Finger Death Punch in 013 afgelopen maandag haalde het wereldnieuws: bandleden kregen ruzie op het podium en na drie kwartier kwam  er een abrupt einde aan de show. Aanstaande maandag maakt de band het goed met een nieuwe zanger; de Kaatsheuvelse band Present Danger is gevraagd het voorprogramma te verzorgen.

Present Danger gaat het voorprogramma verzorgen in 013 Tilburg van de Amerikaanse band "Five finger death punch"

(Persbericht) Na lang overleg tussen MOJO en de band is eindelijk de kogel door de kerk. Five Finger Death Punch komt terug naar 013 voor een goed-maak-show, die gratis toegankelijk is! Zoals inmiddels al ruimschoots in de media is gemeld, is zanger Ivan Moody daar niet meer bij.

Metallica by Present Danger

Present Danger ZwitserlandDès leurs premiers essais, Present Danger se fit remarquer par plusieurs médias grâce à leur son et leur rendu proche de Metallica. Cela leur valut une forte augmentation de leurs fans et même une tournée aux Etats-Unis en 2014 ! Une performance professionnelle des meilleurs morceaux vous plongera dans l'univers musical de Metallica.

Onze afsluiter op 22 april wordt Present Danger, één van de beste tributebands die we laatste jaren aan het werk zagen. Deze Nederlandse tribute van Metallica speelde onder meer al op Graspop in een bomvolle Marquee. Wij waren onder de indruk en dus mochten ze niet ontbreken op de eerste editie van TribFest.

http://www.tribfest.be/

All we ever do is say goodbye’ is de titel van een van haar lievelingsnummers. Muziek was haar passie, gitaarmuziek in het bijzonder. Iris bezocht concerten, speelde zelf gitaar. Ze had een basgitaar, een akoestische en haar laatste aanwinst was een prachtig exemplaar. Ze heeft er niet meer op kunnen spelen. Haar toekomst was veelbelovend..

Door Marcel Donks

Begonnen als broekies,maar inmiddels uitgegroeid tot volwassen band die op de rand van een internationale doorbraak staat. Het verhaal van metalband Present Danger uit Kaatsheuvel is een succesverhaal.

De Kaatsheuvelse band Present Danger is gestart in 1996 als hardrock-coverband. Al snel werd een aanvang gemaakt met het schrijven van eigen materiaal en heeft de band inmiddels vier CD-albums en twee singles uitgebracht. Hieronder een overzicht van al die jaren..

Present Danger gadget

presentdanger presenteert nieuw album

Fans hebben er ruim negen jaar op moeten wachten: de nieuwe CD van de Kaatsheuvelse metalband Present Danger. De negen nummers

Iron Rain guitar by Qguitars handed over during the gig at Tuinrock 2013

Iron Rain guitar tuinrock 2013Iron Rain guitar by Qguitars handed over during the gig at Tuinrock 2013. Iron Rain guitar by Qguitars.nl handed over during the gig at Tuinrock 2013 to Wendy,
winner of the Present Danger's new album competion. Congrats Wendy !

swamp studioSwampStudio wenst Present Danger Succes! Na een intensieve opname- en mixperiode is het album 'Face the Truth' van Present Danger helemaal af. Na een sfeervolle cd presentatie is het nu tijd om aan de weg te gaan timmeren! Lees het opnameverslag van de band. Bedankt voor de mooie woorden en veel succes in de toekomst!' Begin 2012 zei onze gitarist Thijs op een dag tegen Edwin Balogh………

MnM Design Present DangerMnM-Design is het voordelige en betrouwbare adres voor alle chopper-liefhebbers. U kunt hier terecht voor revisie, restauratie, verbouw of een complete chopper.
MnM-Design kleinHet is allemaal 15 jaar geleden begonnen in een kleine ruimte in een bedrijfsmagazijn, van daaruit naar een garage box en inmiddels gevestigd in een goed geoutilleerde werkplaats.

vlagGB In a rather unusual manner Present Danger has put itself in the spotlight. Their reputation as a fantastic live band was due to being a cover band with their heroes Metallica in mind. Even on their new album Face The Truth you feel a lively atmosphere. Minor mistakes or little production errors they’ve left on there to give it a genuine feel. Clearly, they weren’t in the mood for a polished and refined studio project. More an honest project of four highly talented guys, who know their business. You would expect them to play their music with a variety in Metal.

This Brandin guitar is the Signature guitar of Present Danger (official PD ) frontman Thijs de Jong.
And is named after the song "Iron Rain". Also available with EMG's 85/81 or 60/81 like Thijs is using .
Have a look at the videoclip and see the guitar in action ! http://youtu.be/pynbMxi-4DQ During the NAMM 2014
Present Danger will be playing in the Los Angeles area and a week later in the Phoenix area .

vlagGBDear PD-fans,I would like to take this opportunity to let you know that I am leaving the band.
This decision has been made because of the growth of my family. (we’re expecting our third child in April), because of the growth of my contractors company and the increased number of gigs Present Danger has to play. This all together, made me decide to leave the band after 19 years. It was not an easy decision, but I hope to create more time for my family and my business.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – Maikel Netten (28) en zijn zwager Maurice Dingemans (26) uit Kaatsheuvel zien hun droom steeds meer werkelijkheid worden. Als zelfstandigen in de bouw zegden ze vorig jaar hun bedrijf op om te gaan voor een bedrijf in de muziek: PTL Entertainment. In de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel beschikken ze over een ruimte die dient als studio, lesruimte en repetitieruimte. Daarnaast richten ze zich op Drive-in shows en het verzorgen van instrumenten en geluid tijdens live-optredens van bands.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – Drie maanden geleden presenteerde de Kaatsheuvelse metalband Present Danger haar nieuwe album ‘Face the truth’. De reacties op de plaat zijn unaniem lovend. De band lijkt zich ook in het buitenland steeds meer in de kijker te spelen. Op zaterdag 16 maart speelt de band in café De Ploeg in Waspik.

Door Marcel Donks:

KAATSHEUVEL – Vorige maand werd in de Swamp Studio in Raamsdonk de basis gelegd voor de nieuwe CD van metalband Present Danger uit Kaatseuvel. Op zaterdag 8 december wordt de nieuwe plaat ‘Face the truth’ gepresenteerd in Tavenu in Waalwijk.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – Hij werd er ontvangen als een rockheld, regelde een eigen gitaarlijn en wist voor zijn band Present Danger contacten te leggen die in 2012 zullen leiden tot een tour in Indonesië. Zanger en gitarist Thijs de Jong (32) van de Kaatsheuvelse metalband maakte een reis naar Indonesië: een trip die de internationale doorbraak van Present Danger kan betekenen.

Present Danger gaat voor het eerst akoestisch

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – Het gaat de Kaatsheuvelse metalband Present Danger voor de wind. De band krijgt steeds meer bekendheid in de verre regio en wordt regelmatig als afsluiter van grote festivals geboekt. Op vrijdag 14 oktober vindt er een eenmalig akoestisch optreden plaats in Strings & Things in Kaatsheuvel.

Door Marcel Donks

WAALWIJK – Natuurlijk: het publiek zal zaterdag 15 januari tijdens het Benefietconcert voor de Hersenstichting in De Mads in Waalwijk vooral afkomen op de drie bands die spelen. Het doel van de avond staat echter voor de organisatie voorop: geld ophalen voor en mensen enthousiast maken over Hersenstichting Nederland.

WAALWIJK – Op de agenda van Tavenu in Waalwijk staat zaterdag 2 oktober een bijzondere avond gepland. Dan zullen de twee regionale bands Goofy and the Regulars en Present Danger een optreden verzorgen. Daarmee staat een groot deel van de leraren van Music’Scool op de bühne.

WAALWIJK – Popcentrum Tavenu in Waalwijk organiseert op zaterdag 2 oktober een concert met de bands Goofy and the Regulars en Present Danger. Goofy speelt voornamelijk eigen nummers en Present Danger kiest voor een mix van eigen werk en nummers van Metallica.

KAATSHEUVEL –Op zaterdag 9 januari presenteert Present Danger haar nieuwe single ‘Iron Rain’ in Den Bolder in Waspik. Kaarten voor deze avond zijn samen met de single te koop. De kaartverkoop is goed op gang.

KAATSHEUVEL – De nieuwe single ‘Iron Rain’ van metalband Present Danger is vanaf nu te koop. Op zaterdag 9 januari presenteert de band haar single in Den Bolder in Waspik. Kaarten voor deze avond zijn samen met de single te koop.

KAATSHEUVEL – Metalband Present Danger presenteert op zaterdag 9 januari haar tweede single in Den Bolder in Waspik. Met ‘Iron Rain’ hoopt de band haar populariteit nog verder uit te breiden. De single is in combinatie met een toegangskaart voor de presentatie te koop vanaf 21 december.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – “We gaan voor de laatste keer knallen!” Metalband Present Danger uit Kaatsheuvel staat zaterdag 27 juni voor de laatste keer op het grote podium van de Top 100 in Made. De eigen carrière zit in de lift en laat geen ruimte over voor een goede voorbereiding op het grote festival in Made.

KAATSHEUVEL – Metalband Present Danger uit Kaatsheuvel presenteert op zondag 1 februari haar eerste officiële single ‘Dark Visions’ in 013 in Tilburg. Een week eerder ligt de single al in de Nederlandse platenzaken. De band hoop met de single landelijke bekendheid te krijgen.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – Voor metalband Present Danger uit Kaatsheuvel breken spannende tijden aan. Komende week ligt hun eerste single ‘Dark Visions’ in de Nederlandse platenzaken. Zondag 1 februari is de officiële singlerelease; het kan de doorbraak betekenen voor de band.

Door Marcel Donks

WASPIK – Het moet het grootste concert uit het zesjarige bestaan van Bolderpop worden. RockAfslag 35 moet op zaterdag 6 september met de bands Action in DC, Present Danger en Stahlzeit zo’n vijftienhonderd man naar Waspik trekken voor een avond ‘vette rock’ in een grote tent.

Door Marcel Donks

WASPIK – Wat doe je als je jarig bent? Trakteren! Bolderpop in Waspik trakteert liefhebbers van rockmuziek ter ere van haar vijfjarige bestaan op een ‘vet rockconcert’ naast De Maasroute aan RockAfslag 35 in Waspik.

WASPIK – Ter gelegenheid van haar vijfjarige bestaan organiseert Bolderpop uit Waspik op zaterdag 6 september een groot rockconcert onder de naam ‘Rockafslag 35’. In een grote tent aan de Dijkeinde weg zullen de bands Action in DC, Present Danger en Stahlzeit muziek spelen AC-DC, Metallica en Rammstein. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar.

KAATSHEUVEL – Metalband Present Danger won als Metallica tribute zaterdag 12 april de publieksprijs in de finale van de Dommelsch Clash of the Coverbands in Utrecht. De band mag zich een jaar lang de populairste coverband van Nederland noemen. Gitarist Thijs de Jong won de Award voor beste gitarist.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – In de voorrondes in Eindhoven en Tilburg wisten ze al te overtuigen, maar in Paradiso speelde metalband Present Danger het dak eraf. Door het behalen van de publieksprijs mag de band als Metallica tribute uitkomen in de landelijke finale van de Dommelsch Clash of the Coverbands op zaterdag 12 april in Utrecht.

19 feb 2008, 03:42 - AMSTERDAM - Poptempel Paradiso is zaterdagavond evenvan Kaatsheuvel. Ongeveer vierhonderd fans van de Metallica tributebandPresent Danger steunen de mannen tijdens de halve finale van de Clash of theCoverbands. Het is even wennen.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – In een uitverkocht Paradiso in Amsterdam wist metalband Present Danger uit Kaatsheuvel als Metallica tribute zaterdagavond 16 februari een ticket te verwerven voor de landelijke finale van de Dommelsch Clash of the Coverbands.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – In een uitverkocht Paradiso in Amsterdam wist TOP100-band Present Danger uit Kaatsheuvel als Metallica tribute zaterdagavond 16 februari een ticket te verwerven voor de landelijke finale van de Dommelsch Clash of the Coverbands.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – De metalband Present Danger uit Kaatsheuvel is erin geslaagd om met haar Metallica-tribute een optreden te mogen geven in Paradiso Amsterdam. De band heeft daarmee de landelijke halve finale bereikt van de Dommelsch Clash of the Coverbands.

KAATSHEUVEL – De metalband Present Danger uit Kaatsheuvel is met haar Metallica-tribute doorgedrongen tot de halve finales van ‘The Clash’, de grootste wedstrijd voor coverbands. Op zaterdag 16 februari speelt de band samen met zeven andere bands voor een plaats in de landelijke finale in Utrecht.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – Metalband Present Danger uit Kaatsheuvel is er in geslaagd de landelijke halve finales van de Dommelsch Clash of the Coverbands te halen. Op zaterdag 16 februari komt een droom uit voor de band: nummers van Metallica spelen in poptempel Paradiso in Amsterdam.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – De metalband Present Danger heeft in de elf jaar van haar bestaan al heel wat successen geboekt. De laatste jaren maakt de band steeds vaker uitstapjes als tributeband van Metallica. Met deze set doet Present Danger mee aan de Dommelsch Clash of the Coverbands. Nog slechts één optreden (6 januari in 013) is de band verwijderd van de grote finale in Paradiso Amsterdam.

WASPIK – Bolderpop organiseert op zaterdag 15 december een feestavond in Den Bolder in Waspik. Op het programma staan optredens van coverband Arie en de Band Zonder Banaan. Met dit decemberconcert houdt Bolderpop haar jaarlijkse traditie in ere. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – Het gaat goed met metalband Present Danger uit Kaatsheuvel. Na een periode van selectie en voorrondes heeft de band de Regiofinale van de Dommelsch Clash of the Coverbands behaald. Zondag 6 januari speelt de band in 013 in Tilburg met als doel een ticket voor de finale in Paradiso.

WASPIK – Het zal er heftig aan toe gaan zaterdag 9 december in Den Bolder in Waspik. Dan vindt ‘Masters of Rock part II’ plaats, een rockconcert met tributebands van Metallica en Rammstein dat georganiseerd wordt door Bolderpop. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Door Marcel Donks

WASPIK – Bolderpop organiseert gemiddeld twee keer per jaar een concert in Den Bolder in Waspik. Om liefhebbers van alle soorten muziek te bedienen, wordt er op zaterdag 9 december het ‘Masters of Rock part II’ concert georganiseerd met Present Danger en Stahlzeit als tribute-bands van Metallica en Rammstein. Vuurwerk in Den Bolder!

Door Marcel Donks

KAATSHEUVEL – “Optreden is gewoon het vetste dat er is!” Het is meteen duidelijk waarom de Kaatsheuvelse metalband Present Danger met een uniek concert stil wil staan bij haar tienjarig bestaan. De band zal haar grote schare fans trakteren op een ‘vet’ concert op 18 februari in De Tavenu in Waalwijk.

Nog enkele kaarten voor Masters of Rock concert in Den Bolder

“Een vette rockavond in een intieme sfeer”

WASPIK – Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder zal zaterdag 11 december een heel ander publiek trekken dan normaal gesproken het geval is. Bolderpop organiseert ‘Masters of Rock’, een stevige rockavond met drie top tributebands. Present Danger uit Kaatsheuvel opent de avond. Er zijn nog enkel kaarten verkrijgbaar.

Masters of Rock in Den Bolder

Bolderpop organiseert op zaterdag 11 december een rockavond in Den Bolder. Onder de naam ‘Masters of Rock’ zullen drie tributebands een spetterende show verzorgen met stevige rockmuziek. Het gaat om Present Danger (Metallica), Up the Irons (Iron Maiden) en Action in DC (AC/DC).

Kaatsheuvelse band Present Danger op Top 100 festival in Made

“Als je van goede muziek houdt moet je hier bij zijn”

KAATSHEUVEL – Tien uur lang non-stop de beste nummers die er ooit gemaakt zijn live horen spelen door regionale bands. Het idee van Top 100 Made Live in een notendop. Op zaterdag 3 juli wordt het festival in Made voor de vierde keer georganiseerd.

www.PresentDanger.nl use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk